1 Ocak 2015 Perşembe

Çevrecilerin Doğtaş'a tepkisinin nedeni?

Çanakkale'de halkı bir yandan kurulacak termik santrallerin yaratacağı kirliliğin endişesini taşırken bir yandan da "Bu yatırımları kim yapıyor" diye soruyor. Santralleri yapacak firmalar arasında ÇED dosyaları hazırlayan firmalar bile var. Halk, "çantacı" dediği bu firmaların, uygun yeri bulup, ÇED süreçlerini de hallettikten sonra projelerini büyük şirketlere satma planı yaptığını düşünüyor.

Firuzan Doğan CHP'den vekil olacak mı?

Bizim aileyi herkes AK Partili sanır. Halbuki öyle değil. Biz demokrat bir aileyiz. Bakın kardeşimin eşi, yani gelinimiz Firuzan Doğan, CHP'li. Çanakkale'deki gazeteler yazdı "Milletvekili adayı mı" diye sordular.

Santral için Akdeniz foku öldürülecek

Türkiye'de toplam 40 tane olan Akdeniz foku, Marmara denizinde yıllar sonra ilk kez Karabiga sahillerinde görüldü.Yıllar önce foçada görülen ve BADEM adıyla bütün Türkiye'nin sevgilisi olan sevimli fok balığının Karabiga'da görülmesi büyük sevinç ve heyecan yarattı. Karabiga BADEM'ini yaşatmak artık hepimizin boynunun borcu. Karabiga bölgesindeki termik santral yatırımları sevimli fok balığının yaşam alanındaki en büyük tehdit olarak görülüyor.

Santraller İçin 360 Bin Ağaç Kesilecek

Soma Yırca’da 6 bin zeytin ağacının mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen köklenmesi Türkiye’nin gündemine otururken Çanakkale Biga Yarımadası’nda ormanlık alanlara kurulmak istenen termik santrallar 360 bin ağacı tehdit ediyor.

Çanakkale'ye 11 Termik Santral Geliyor mu?

Çanakkale’de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak 11 termik santral için hazırlık yapılması tarihî ve turistik özellikleri bünyesinde barındıran kentte endişeye yol açtı. Termik santrallerin büyük bölümünün Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan bakir kalmış koylara ve bölgelere yapılacak olması kaygıları daha da artırıyor.